srijeda, 12. kolovoza 2009.

krumpirusa- varijacija na temu




450 g brasna
1 jaje
zlicica soli
zlica ulja
250 ml mlake vode
1 dcl ulja i 1 dcl otopljene masti

1. od gore navedenih sastojaka (osim deca ulja i masti) umisit tjesto
2. tjesto podjelit na 4 djela, stavit u plitku posudu i prelit sa uljem i masti
3. pustit da odstane pola sata
4. razvuc kore

1,5 kg krumpira
20 dkg hamburgera
1 velika kapula
1 vezica vlasca
1 jaje
malo slatke paprike
sol
papar

1. izribat krumpir na fini ribez, malo posolit i pustit da odstane 15 minuta
2. na malo ulja zazutit kapulu
3. iscidit visak vode iz krumpira, dodat jaje, nasickani vlasac, nasickani hambirger, jaje i zacine
4. smjesu raspodjelit po kori, i zamotat
5. stavit na pek papir i pec na 180C oko 45 minuta

vanjska korica je super hrskava! ako volite meksu koricu, umotajte pitu u alu foliju i pustite da odstane 10 minuta.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails