utorak, 11. kolovoza 2009.

njoki od svjezeg sira sa besamelom


blogerica sweet sensation je radila ove njoke, a kako ona radi stvarno fine stvari morala sam ovo provat. recept je jako jednostavan, a rezultat je odlican! ja sam koristila svjezi sir, umisto ricotte, i njoki su imali pomalo kiselkast oku- neznam jel zbog konserve ili zbiog svjezeg siras, ali uz besamel su bili savrseni. svakako cu ih ponovo radit! evo mog modificiranog recepta

500 g svjezeg sira
250 g ostrog brasna
60 g parmezana
2 zlice konserve
1 zlica soli
2 zumanjka
muskatnog orascica

1. stavite svjezi sir u cidaljku i pustite da odstoji 2-3 sata
2. pomisajte sve sastojke i oblikujte njoke (ja napravim kuglicu, pa prodem kuglicom preko ribeza i napravimpalcom rupicu)
3. kuhajte u kipucoj vodi u koju ste stavili 2 zlice soli i 3-4 zlice ulja
4. kad se njoki dignu na povrsinu, gotovi su

besamel

3 mala maslaca
2 zlice ostrog brasna
4 dcl mlika
40 g ribanog parmezana
150 g gaude
muskatnog orascica
sol
papar
svjezih zacina (bosiljak, vlasac, timjan ...)

1. otopite maslac i dodajte brasno, mjesajte dok se brasno ne upije sav maslac
2. dodajte mliko, gaudu, parmezan i zacine
3. kuhajte dok se ne zgusne
4. njoke prelijte besamelom

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails