četvrtak, 27. kolovoza 2009.

ruzice od kroketa i mlivenog


500 g mlivenog mesa
1 mala kapula
1 jaje
1 zlica senfa
1 zlicica timjana
sol
papar

1. kapulu isickat na sitno
. pomisat sve sastojke

1500 g krumpira
1 jaje
brasno
sol
muskatnog orascica

1. skuhat krumpir u kori
2. skuhani krumpir ogulit, napravit od njega pire
3. pobrasnit radnu povrsinu, stavit krumpir, jaje, i zacine
3. misit i dodavat brasna dokl god tjesto ne bude malo cvrsce (tj. pogodno za razvaljat)
4. pobrasnit radnu povrsinu, razvaljat tjesto od krumpira u oblik pravokutnika, na polovicu stavit mliveno meso
5. zarolat sve skupa u rolat i rezat na komade velicine 2 prsta
6. izrezane komade malo stisnit rukom i frigat u ulju
7. isfrigane stavit na kuhinjski papir

ispadne dosta ovih ruzica, pa je dio zavrsija u zamrzivac. koimbinacija tjesta za krokete i mlivenoga je svima bila ukusna

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails