nedjelja, 3. lipnja 2012.
Kosarice sa kremon od vanilje i divljim jagodamaa
Ovaj desert je brzo gotov, lipo izgleda i naravno jako je ukusan!
1 gotovo razvaljano lisnato tjesto
3 jaja
3 zlice skrobnog brasna
3 dcl mlika
srz jedne mahune vanilje
jagode
secer u prahu za dekoraciju
1. lisnato zajedno sa pek papirom izrezat skarama na 15 djelova. pec u kalupu za muffins na 200 C dok ne uvate zlatnu boju
2. odvojit zutanjke i bjelanjke
3. pomisat secer, skrob, zumanjke i vanilju pa onda i hladno mliko
4. smjesu stavit u tecu i kuhat uz stalno mjesanje. kad pocme vrit maknit sa vatre
5. od bjelanjaka napravit snig
6. pomisat kremu i snig i vratit kratko na vatru
7. u svaku kosaricu stavit kremu, jagode i posut secerom u prahu
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentar:
Ovakvi kolačići najdraži su mi tijekom ljeta, brzi, jednostavni i uvijek tako fini. Jako lijepo si napravila košarice !
Objavi komentar