utorak, 11. studenoga 2008.

Juha od brokolija i kaula, rizot od povrca



rizot od povrca

1 mala kapula
1 velika mrka
1/2 brokulija
1/2 kaula
2 pome
2 mala masla
2 male solje (od espressa) rize
parmezan
sol, papar, maslinovo ulje

na maslinovom ulju zazutit kapulu i odma dodat mrkvu na kockice. brokuli i kaul isic na komade i stavit u tecu, dobro promisat i nakon par minuta dodat rizu, sol i papa, vodu (vode uvik duplo od rize +1, tj 2 solje rize, 5 solja vode, ili 3 solje rize 7 solja vode). pustit da kuva oko 20 minuta. u meduvremenu isickat pome na kockice (po mogucnosti friske pome). kad je riza gotova dodat friske pome, maslo i parmezana.

preporucam da doma uvik imate komad pravog parmezana, pa da ga ribate kad vam treba. oni u kesici nema veze sa parmezanom. firske pome ovom rizotu daju posebno svjez okus.




juha od kaula i brokulija
1/2 kaula
1/2 brokulija
1 mala kapula
1 mrkva
1 srednji krumpir
sol, papar
maslinovo ulje

na maslinovom ulju zazutit kapulu, dodat svo povrce i 1.5 litara vode. neka se kuha dok god mrkva ne bude gotova. kad je povrce skuhano juhu treba propasirat stapnim mikserom i zacinit. ako je pregusta dodajte malo vode.

uz ovu juhu SAVRSENO ide i zlica-dvi kiselog vrhnja.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails