nedjelja, 9. studenoga 2008.

Rezanci u umaku od šampinjona (vista)



Sastojci su na slici. (mrkva po želji)

(ulje, kapula, mrkva, sampinjoni, luk, petrusimul, vrhnje za kuhanje i manistra)


Izdinstate kapulu, luk i mrkvu na ulju te dodate svježe šampinjone. Šampinjone pustite da omekšaju i puste vodu nakon čega dodate malo vegete (može i soli, ja stavim malo više vegete pa ne solim). Nakon toga ostavite da tekućina potpuno ishlapi a šampinjoni uhvate malo boje.



U međuvremenu skuhate manistru (dobro, nije je bilo među sastojcima, ali ako je inače nemate u kući. onda točajte s kruhom, šta da vam kažem).

Kad su šampinjoni uhvatili malo boje od pečenja, dodajte vrhnje za kuhanje i petrusimula. Prokuhajte koji minut. I to je to.


Ako ne mislite jest odmah nakon što ste spremili saft, dodajte malo limunovog soka u njega da se ne zgusne.
I nemojte dodavat nikakve sireve u saft, definitivno mu pokvare okus.


Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails