utorak, 25. kolovoza 2009.
varivo od crvene lece
250 g crvene lece
1 kapula
1 velika mrkva
1 veliki krumpir
200 g hrenovki
1 zlica konserve
2-3 zlice maslinovog ulja
sol
papar
2 lista lovora
1. na ulju dinstat kapulu i mrkvu na kockice
2. nakon 5-6 minuta dodat krumpir i malo vode, pustit da se dinstat jos par minuta
3. dodat ostale sastojke i vode (2 puta vise od lece) i kuhat dok krumpir i mrkva ne omeksaju, po potrebi dodat jos malo vode
4. pustit da odstane 10 minuta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
3 komentara:
Volim sočivo, naročito crveno (mada se u kraju u kome živim, po prodavnicama zdrave hrane teško može naći). Ja ga spremam bez mesa, čini mi se da bi mi pokvarilo ukus...
mogla bi i ja provat bez mesa... zapravo ne sicam se da sam ikad jela graharice u varivu bez komadica suhog mesa ili kobasice... ali sad je previse vruce za kobasice i suvo meso. kod nas ga se crvena leca moze kupit svugdi, i nije ni skupa :)
Slažem se.
Leća je najbolja kao varivo bez mesa ili ono tradicionalno sa slaninom i suhim mesom.
Objavi komentar