petak, 21. kolovoza 2009.

veseli rizot



150 g rizi
1 velika mrkva
1 veliki kukuruz
1 kapula
1 velika tikvica
2 mala masla
20-30 g ribanog parmezana
2 zlice ulja
150 g rize
sol

1. na ulju izdinstajte kapulu dok ne postane prozirna
2. dodajte mrkvu i dinstajte sa malo vode, nakon 3-4 minute dodajte bizi i kukuruz, dinstajte uz malo vode jos par minuta
3. dodajte rizu, tikvice i sol
4. rizu dinstajte sa povrcen 2-3 minute (bez vode)
5. dodajte duplu kolicinu vode od rize
6. kuhajte dok riza ne bude gotova (otvorenog poklopca na srednjoj vatri)
7. kad je riza gotova dodajte parmezan i maslo

2 komentara:

Shangri La Food kaže...

obožavam ovakve fine večerice i ručkove :)

Sanja kaže...

najvaznije da ima puno povrca, i da je lagana spiza za ove ljetne vrucine :)

Related Posts with Thumbnails