četvrtak, 30. listopada 2008.

musaka od gljiva i piletine

1/2 kg mljevene piletine
30 dkg gljiva
1 kapula
1 velika zlica konserve
1/2 dcl vode
2 zlice maslinovog ulja
sol papar

5 velikih krumpira
2 kisela vrhnja
1 jaje
15 dkg gaude

ogulit krumpire i isic ih na fete, skuhat ih 10-15 minuta u slanoj vodi ( kuhanje ovisi o vrsti krumpira, sve u svemu krumpir nesmi bit prekuhan). na maslinovom ulju zazutit kapulu pa dodat gljive. kad gljive puste vodu dodat mliveno pilece meso, konservu, vodu, sol, papar- pirjat 15 minuta.
pomisat vrhnje, jaje i gaudu i posolit.




nauljit pusudu za pecenje, poslagat red krumpira, pa meso sa gljivama pa opet krumpiri. na kraju zalit sa vrhnjem. pec na 180 C, oko 45 min.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails