1/2 kg mljevene piletine
30 dkg gljiva
1 kapula
1 velika zlica konserve
1/2 dcl vode
2 zlice maslinovog ulja
sol papar
5 velikih krumpira
2 kisela vrhnja
1 jaje
15 dkg gaude
ogulit krumpire i isic ih na fete, skuhat ih 10-15 minuta u slanoj vodi ( kuhanje ovisi o vrsti krumpira, sve u svemu krumpir nesmi bit prekuhan). na maslinovom ulju zazutit kapulu pa dodat gljive. kad gljive puste vodu dodat mliveno pilece meso, konservu, vodu, sol, papar- pirjat 15 minuta.
pomisat vrhnje, jaje i gaudu i posolit.
nauljit pusudu za pecenje, poslagat red krumpira, pa meso sa gljivama pa opet krumpiri. na kraju zalit sa vrhnjem. pec na 180 C, oko 45 min.
četvrtak, 30. listopada 2008.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar