četvrtak, 30. listopada 2008.

palacinke sa gljivama



za tjesto:
2 jaja
soli
2 solje brasna
vode i mlika po potrebi
vlasca (kojeg ja danas nazalost nisam imala)
1 zlica maslinovog ulja

sve skupa smiksat i ispec palacinke.

za punjenje:

1 mala kapula
1 kiselo vrhnje
1/2 kesice parmezana
1/2 kg gljiva
15 dkg naribane gaude
sol, papar
1 zlica maslinovog ulja

na maslinovom ulji zazutit kapulu, dodat gljive i zacine . kad ispari skoro sva voda iz gljiva dodat vrhnje, parmezan i gaudu.

za preljev:

1 kiselo vrhnje
2 jaja
1/2 kesice parmezana
3-4 zlice naribane gaude

sve skupa pomisat.

napunit palacinke gljivama, zarolat i stavit u nauljenu vatrostalnu posudu, preko toga dodat preljev
pec na 180˙C 40 minuta.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails