četvrtak, 30. listopada 2008.
tortilje sa povrcen
NAPOMENA:
ako nemate volje i zivaca za radit tortilje rade ih kupite u ducanu.
ovaj recept sam prije nekoliko dana stavila i forumsku kuharicu tako da
ne mislite da kradem tude recepte.
12 komada
200 g kukuruznog brasna
250 g psenicnog brasna
1 zlica soli
85 g margarina (na kockice)
oko 200-230 ml vrile vode (ovisno o tipu brasna koje koristite)
prasno za posipanje (trebat ce vam ga dosta)
1.
U zdjelu uvalit dvi vrste brasna, margarin u kockicama i vrile vode.
Uzet mikser sa nastavcima za miksat kruv. Pobrasnit radnu plohum bacit
na to brasno i misit ga par minuta. Izrolat ga u kobasu :cerek: i
otkidat 12 istih djelova.
2. zagrijat tavicu sa debelin dnom (ne dodavat nikakvu masnocu ili ulje u nju!!!)
3.
Izrolat sa lazanjurom (onim cudom za rolanje) na pobrasnjenoj povrsini
tjesto sto tanje moguce (a da ne pocme pucat). Ne brinite nakon 3 puta
cete skuzit kako izrolat okruglu tortilju, a do tata ce bit i
kockastih, i trokutastih... svega
4. bacit tortilju na vrilu tavu, i kad pocme vatat malo boje i kad se pocme napuhivat okrenit da i sa druge strane uvati boje.
5.
pripremite cistu kesu i koju cete stavljat ispecene tortilje, ne
brinite za vlagu koja se sakupi u kesici. Bas zbog te vlage tortilje
nece bit previse hrskave i nece pucat. (tako u kesi ih mozete 2 dana
sacuvat)
Punjenje od gljiva
1 glavica kapule
500 g sampinjona
1 zlica maslinovog ulja
sol
papar
1. na maslinovom ulju zazutit kapulu, kad uhvati boju dodat gljive, sol i papar, neka gljive puste vodu. I to je to
Punjenje od mrkve i poriluka
1 poriluk
2 mrkve
1 zlica maslinovog ulja
sol
papar
1.
Na maslinovom ulju dodat poriluk, i mrkvu koju ste na otkidali na
listice (ja to napravim sa onim cudom za gulit koru krumpiru). Dodat
zacine i malo vode
Ostalo:
salata ili krastavci ili pome (bilo kakvo svjeze povrce)
salse (po zelji)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar