nedjelja, 26. travnja 2009.
manistra sa sirom i zacinskim biljem
petrusimula
ruzmarina
2-3 mlade kapulice
vlasca
3 mala masla
400 ml mlika
2 zlice brasna
50 g trapista
50 g parmezana
50 g gaude
300 g manistre
sol
papar
muskatni orascic
1. isickat zacinsko bilje i kapulicu, stavit ga u tecu sa maslom, dinstat dok ne zamirise (2-3 minute)
2. dodat brasno, i kad brasno upije maslo dodat hladno mliko, sve dobro promisat
3. kad se smjesa zgusne dodajte sir, papar, muskatnog orascica (sol po potrebi)
4. skuvat manistru (meni su najbolji siroki rezanci)
5. skuvanu manistru dodat u umak
ako ne volite neko od navedenog zacinskog bilja dodajte on sta volite, majcinu dusicu, timjan, koreandar... a i vrste sira mozete zaminit za neki drugi- mcarela, brie, gorfonzola... uz ovo obavezno servirajte neku laganu salaticu, jer je ova manistra pravakaloriska bomba :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar