nedjelja, 9. studenoga 2008.

rozata



7 jaja
7 deci mlika
7 zlica secera
7 zlica secera
1 mahuna vanilje

7 zlica secera karamelizirat. u posudu za rozatu (ja iman oblik za briose, a dobra je i ona mala za kuglof) ulit vrucu karamelu i rasporedit sta bolje karamelu po posudi (PAZI DA SE NE OPECES).



prpolovit mahunu vanilje, istrugat unutrasnjost i stavit u mliko zajedno sa mahunom, dodat 7 zlica secera. pustit da kuha 20 min n alaganoj vatri. ohladit na sobnu temperaturu i izvadit mahunu vanilje.
jaja pomisat (ne mikserom) i u jaja ulit mlako mliko. sve skupa pomisat i ulit u posudu.
pecicu zagrijat na 180 C i na dno stvait skrovadu sa vodom. rozatu stavit na srednjuresetku i pec 1 sat. kad se rozata izvadi iz pecice, nozem treba proc oko posude da se "korica" odlipi od posude. ostavit u frizider da se ohladi. prije serviranja uzet malo dublji pijat, rozatu brzo okrenit i istrest na pijat.



najbolje je rozatu napravit dan prije serviranja, pa da ostane preko noci u frizideru.

2 komentara:

emo_serpica kaže...

najlepši desert, ikad:)subjektivna sam, priznajem...
rožata me vezuje za detinjstvo, jer ga moja nona spremala najbolje na svetu:)))

Sanja kaže...

imas li mozda nonin recept? bilo bi lipo provat nesto izvorno, kako su ga nasi stari radili :) moja baka svoje recepte nije nigdi zapisivala, sve je bilo u glavi, tako da sad neman nista starih recepata.

Related Posts with Thumbnails