ponedjeljak, 13. srpnja 2009.

balancane u pivskom tjestu sa namazom i pomama


moji su nekidan bili na rucku kod rite i holgera. i ka svaki put kad se kod njih ruca, moja mama je dosla sa novim receptom-balancane u pivskom tjestu sa namazom i pomama. jucer smo ih imali za rucak i bile su fenomenalne!!! mislim da bi se ovo predjelo moglo lako radit i sa tikvicama. sve u svemu neman tocne kolicine, jer recept nisam radila ja, ali nabrojat cu sastojke i opisat postupak :) inace balancana je patlidan

2-3 balancane
1. balancane izrezite na fete, probodite na par mista pinjurom i malo posolite (ostavite ih tako 15 minuta)
2. nakon toga ih properite i osusite kuhinjskim ubrusima

pivsko tjesto:
jaja
brasno
piva
sol
tabasco

3. pomisajte jaja sa zacinima i dodajte brasno, kad smjesa postane glatka dodajite pivu (smjesa mora bit gusca od smjese za palacinke)
4. umocite u to balancane i pecite dok balancane ne omeksaju

namaz:
svjezi sir
tatar umak
sol
crvena paprika

i jos vam treba:
poma
vlasac
koromac... zacinsko bilje po zelji



5. pomisajte istu kolicinu tatara i svjezeg sira, posolite i dodajte papriku
6. na ispohanu balancanu namazite namaz od sira i tatara, stavite na nju fetu pome i povise malo vlasca ili zacinskog bilja po zelji

sve u svemu jako ukusno!

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails