ponedjeljak, 6. srpnja 2009.

rizot od piletine


rizoti su mi savrsena litnja spiza.u zadnje vrime ih radim dosta, i to vecinu sa povrcem. danas je na jelovniku rizot od piletine. uzela sam grill pile od 1, 4 kg i isparcelala sam fa. batake i prsa su isli u rizot, a krila, leda i kosti ce posluzit za juhicu ili kakav temeljac. ko ima volje neka napravi temeljac vecer prije pa umisto vode u rizot stavi temeljac. rizot ce bit jos finiji!

2 bataka
pileca prsa
1 kapula
1 zlica maslinovog ulja
180 g rize
1 zlica konserve
sol
papar
1 malo maslo
5-6 listica bosiljka

1. u tecu stavite maslinovo ulje, nasickanu kapulu i batake (koje ste izboli nozem na par mista), sve skupa dinstajte dok kapula ne pocme dobivat boju (bar
2. dodajte rizu, sol, papar i na suho (bez vode, tj. temeljca) misajte 2-3 minute
3. dodajte nasickana pileca prsa, nasickanog bosiljak i duplu kolicinu vode od rize
4. kuhajte dok se riza ne skuha
5. u gotov rizot dodajte maslo

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails