petak, 17. srpnja 2009.

lignjuni na gril tavi i pecene paprike



za pecene paprike:

6-7 mesnatih paprika
ulja
1-2 zlice kvasine
petrusimula
2-3 zlice maslinovog ulja
1-2 komada luka
sol
papar

1. zagrijat pecicu na 250 C
2. paprike malo pouljit i stavit ih u skrovadu da se peku dok ne pocmu crnit
3. pomisat petrusimul, sol papr, luk i maslinovo ulje
4. pustit da se paprike ohlade, sacuvat vodu koju su pustile i pomisat sa zacinima
5. slinit koru sa paprika, i ociscene paprike prelit sugom

za lignjune:

1 kg velikih lignjuna
1 dcl maslinovog ulja
5-6 komada luka
2 grancice ruzmarina
papar

1. lignjune ocistite
2. pomisajte maslinovo ulje, papar, listice sa ruzmarina i nasickani luk, u to umocite lignjune i dobro promisajte
3. neka odstane uru vrimena
4. pecite na dobro zagrijanoj gril tavi, sa svake strane oko 3-4 minute

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails