ponedjeljak, 6. srpnja 2009.

mermelada od ribizli i jagoda



mi doma zovemo sve mermelada, bez obzira dali je voce ostalo u komadima, koliko secera a koliko voca ima. sve nam je mermelada :) doma smo imali domace ribizle, ali samo jedan ipo kg a od toga se bas nemoze napravit puno mermelade. dodala sam jos i jagode. a kako su i jagode i ribizle vodenasto voce, koristila sam zelin.
super su na palacinkama, a i na kruhu sa malo masla- djecije radosti :)

1, 5 kg ribizli
1 kg jagoda
1 kg secera
1 limun
2-3 mahune vanilje
2 kesice zelina

1. procidit voce kroz sokovnik
2. stapice vanilje, unutrasnjost vanilje, voce i secer stavit da provrije
3. kad je sve provrilo, maknite sa vatre i pustite da se ohladi
4. iz hladne mjesavine voca i secera izvadite stapice vanilje
5. dodajte lumuna i zelin po uputama
6. jos vrucu mermeladu ulijte u staklenke

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails