ponedjeljak, 13. srpnja 2009.

torta od bresaka i sira



biskvit:
4 jaja
120 g cukra
100 g brasna
1/2 praska za pecivo
150 g masla

krema:
250 g maskarponea
500 g svjezeg sira
500 ml vrhnja za slag
3 4 breskve
secer u prahu
1 mahuna vanilje

za ukrasavanje:
1 breskva
2 dcl soka od breskve (ili narance9
1 kesica preljeva za torte

1. odvojit jaja i dobro stuc bjelanjac
2. secer dodat u bjelanjac, brasno i prasak za pecivo prosijat
3. u snjeg dodat jednan po jedan zutanjak, pa otopljeno (ne vruce!) maslo
4. na kraju dodat brasno
5. pec na 180C oko 20 minuta
6. pustit da se dobro ohladi, pa razretžzat na dva djela
7. misat svjezi sir, maskarpone, vanilju i sece u prahu
8. stucslag i dodat ga u smjesu od sira
9. isickat breskve na komadice i dodat u 2/3 smjese
10. na prvu polovicu biskvita stavit sir sa breskvama, pa drugu polovicu biskvita
11. ostatak kreme (bez bresaka) namazat na drugi biskvit
12. po zelji ukrasit breskvama i prelit preljevom za torte

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails