subota, 1. kolovoza 2009.

rokov buckuris


jucer smo dosli doma kasno iz parka, i zaboravili smo ic u spizu. nisam tila tlacit muza da po najvecoj zegi ide u ducan pa smo ja i roko odlucili napravit rucak od stvari sta nademo u frizideru. napravili smo pravi buckuris. a najdraze od svega mi je sta je moj sincic pomaga u svakom koraku spremanja ovog jela i sta je sve tija kusat :) kad drugi put budem radila ovo jelo necu stavit gljive, nekako se nisu dobro slagale sa ostatkom namirnica, sva sreca pa smo imali samo 3 gljive kuci!

3 gljive
2 jaja
1/2 vezice vlasca
1 balancana
3 pome
100 g rize
1 kapula
maslinovo ulje
sol
papar
cukra

1. na maslinovom ulju zazutit kapulu, pa je stavit u vecu tecu
2. od jaja i vlasca, sa malo soli napravit kajganu. kad je gotova stavite je u veliku tecu sa kapulom
3. balancanu izrezat na kockice i posolit, ostavit 15 minuta. nakon toga ih bacit na maslinovo ulje i pec dok ne uvate boju i omeksaju. kad su gotove stavit u veliku tecu sa ostakom namirnica
4. gljive narezat na fetice, popec na malo ulja, stavit u tecu
5. isickat pome, i posolit ih i dodat malo cukra. dinstat ih do se ne zgusnu (oko 15 minuta), dodat u veliku tecu
6. na maslinovom ulju dinstat rizu, posolite je. dinstajte 4-5 minuta i onda zalijte duplom kolicinom vode
7- kad je riza gotova dodajte je ostalim namirnicama i to je to!

2 komentara:

Anonimno kaže...

djeca mladja od 3 godine ne smiju jesti gljive

Sanja kaže...

hvala na informaciji. nisam to znala. u nekoliko baby kuharica na netu sam nasla i gljive u receptima.

Related Posts with Thumbnails