srijeda, 2. veljače 2011.
no knead bread ilitiga kruv koji se ne misi
dosta sam puta citala o ovom kruvu, i vidila da ga je puno ljudi provalo- ali do sad ga nikad nisam radila. ma di mi je bila pamet!!! prejednostavno i prefino. treban li rec da sam ga u dva ana radila 3 puta, a veceras sam napravila i verziju sa purom irazenim brasnom. sve sam popratila i slikaka da bude lakse za razumit :) najbolje je napravit tisto navecer i onda tokom dana pec. akoliko sam citala bit ovog kruha je da se pece u dobro zagrijanoj pecici u posudi sa poklopcem. ja sam jucer samo zbog toga kupila vatrostalnu posudu sa poklopcem (vatrostalna).
420g brašna
350 ml mlake vode
1/4 zlicice suhog kvasca
1 i 1/4 zlicice soli
1. stavit sve sastojke u posudu koja ima poklopac, pomisat kuhacom i poklopit
2. pustit da se dize bar 12 sati
3. na dobro pobrasnjenu povrsinu stavit tisto i odvojit na dva djela
4. rukom napravit krug i sklopit ga na 4 djela
5. na krpu stavit brasno i kruh
6. pustit da se dize zamotan u krpi uru vrimena
7. ugrijat pecicu na 250C, i u pecici treba bit posuda u jojoj ce se pec kruh
8. stavit kruh u vrucu posudu i pec oko 10 minuta
izvadit iz posude i pokusat nr poznjopat sve prije nego se ohladi :)
ja gore navedenu kolicinu podjelim u dva djela.tako da je potrebno pec samo 10 minuta. ako pecete od cile kolicine pecite oko 20-25 minuta. razeni, kukuruzni ili integralni treba duze pec.
Oznake:
kruh i peciva
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 5:
Zaista je predobar i kod mene se nađe često.
da u pravu si! mislim da sam ga u 5 dana radila bar 10 puta! radila sam i kukuruzni i kruh od integralnog brasna... neznam koji je bolji!
jednostavno i jako ukusno!
A joj! Kako volim kad ovako slucajno naletim na neciji blog i kad me prvi post koji vidim ODUSEVI! :)
Slažem se izvrstan je i zato ga ne radim često: Ne možemo stati jesti ga:)
svako ga treba provat napravit, nema tu neke mudrosti :)
@ MilaJeDraga- drago mi je da ti se svida.
Objavi komentar