četvrtak, 16. srpnja 2009.

parmidana



parmidana je pravo litnje jelo- balancane, salsa.... balancane se frigaju u tavi na kap dvi ulja (najbolje teflonska ili grill tava), ali kako je to meni previse posla ja ih uvalim u pecicu i pecem 10tak minuta. prilicno je pikantna, ali tesko joj je odolit i ne pojest jos jedan komad. uz parmidanu super pase piletina ili zelena salata. ovo je mira za 2-3 covika

4-5 balancani
2 paketa tost sira (sira u listicima)
5-6 poma (ili 1 velike pelate)
oko 100 g parmezana (ja kupim u tommyja palmetu, slican je parmezanu i puno jeftiniji, a moze i parmezan u kesici, iako ga ja bas ne volim)
2-3 zlice maslinovog ulja
sol
papar
2 -3 komada luka
secer

1. narezite balancane na duge fete, izbodit ih perunom i posolite, neka odstanu 20 minuta
2. balancane operite, pobrisite, poredajte ih u namascenu skrovadu i pecite oko 10-15 minuta na 200 C (da omeksaju, ali nesme uvatit puno boje)
3. pasirajte pelate ili pome, dodajte sol, papar, secer, fino nasickani luk i maslinovo ulje, kuhajte oko 40 minuta na srednjoj vatri, tj dok se sug ne zgusne
4. u formi za pecenje slozite red balancana, dodajte salsu, pa naribajte parmezan i poslozite listice tost sira, to ponovite jos 2 puta (da bude 3 reda)
5. pecite 45 minuta na 180C

2 komentara:

Anonimno kaže...

Danas smo ovo ručali. Odlično nam je bilo!

Sanja kaže...

bas mi je drago :)

Related Posts with Thumbnails