utorak, 10. veljače 2009.
pasticada
napravila sam malo vise pasticade, pa cu je smrznit
3 kg juneceg frikandoa
1 l vinske kvasine
1 zlica papara u zrnu
3-4 lovorova lista
slanine
1. mesoprobit na 7-8 mista nozemi tu stavit slaninu (spikovat)
2. meso stavit u tecu, prelit kvasinom, dodat (rukon zgnjecen) lovorov list i papar
3. stavit u frizider na 2 dana, i svako 12 sati okrecat
6 srednjih kapula
1 cili luk
500 g mrkve
15 suhih sliva
2 zlice konserve
2 dcl ulja
1 l bilog vina
2 dcl proseka
10 klincica
malo muskatnog orascica
sol
papar u zrnu
1. meso izvadit iz kvasine i dobro ga oprat, u njega zabost klincice
2. u tecu dodat ulje i malo ga zagrijat, dodat meso i zapec ga sa svih strana (ne treba uvatit boju, nego samo da zatvori pore)
2. dodat kapulu i mrkvu (i jedno i drugo krupno sickano), suve sljive, vino, prosek, konservu, sol, papar i muskatnog orascica
3. kuhat 2 sata poklopljeno na laganoj vatri
4. nakon toga izvadit meso, ohladit ga i izrezat na fete
5. sug propasirat stapnim miksero, pa proc kroz cidaljku
6. vratit meso u procideni umak i kuhat jos 15 minuta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 9:
E to se cekalo, bravo Sanja izgleda za desetku a virujen da je jos boljeg okusa!
hvala :) moj mali od godine i 10 dana je papa i gusta je. primam prjedloge sta da dalje kuvam. sljedeci tjedan cu jotu- kiseli kupus sa suvim mesom i fazolom...
Jel meso treba bit skroz prekriveno kvasinom? MOžda se i ja drznem napravit je po prvi put, baš po tvom receptu. :)
Imamo istu strast prema kuharicama. :)
Patkica_ST
@ patkica_st ne treba bit skroz prekriveno, jer se u 2 dana, svakih 12 sati okrece.
i meni je prvi put, i jako sam zadovoljna kako je ispalo. treba pokusat, pa pomalo modificirat recept dok ne bude skroz po tvom gustu
malo san luta po blogu...lipo ima puno lipi riceta...
prvi put san ovod ka prvo ovo je taka tragedija da čovik ne more virovat...držite se...bij de vei...blog ti je samo taki bravo...malo ču prolutat a i litrati su za prste lizat...vidin da ti je i moja čer u favoritima...make life sweeter...
@ dalmacija moja inspiracija- hvala :) da mi je jos imat konobu ka ti ili bar gradele... ali usred varosa to bas nije moguce. a ko ti je cer?
ma tija san priko tebe ostavit jedan komentar na dalmacija down under ali mi je komentar osta kod tebe...ništo san falija...a čer mi ima blog o slakome...čikolata kolači i ostale delicije...samo upiši na google... make life sweeter...kažeš u velome varošu...a ja san ditinjstvo proše u senjsku kalu...ajde dušo meknit ču te u moje vižite i ukjučija san rss...
Objavi komentar