srijeda, 4. veljače 2009.
njoki od krumpira
2 kg krumpira
150 g masla
3 jaja
brasno
sol
muskatni orascic
1. skuhat krumpir u kori
2. topli krumpir zgnjecit na radnu povrsinu
3. napravit udubinu, posolit, dodad malo muskatnog orascica, u udubinu stavit jaja i maslo
4. oko krumpira stavit dosta brasna
5. napravit tjesto, i dodavat brasna dok god je tjesto lipljivo
6. posilit na 8 djelova
7. od svakog djela rukama oblikovat "zmiju)
8. rezat na komade od 1.5 - 2 cm
9. od svakog komadica tjesta napravit kuglicu
10. svaku kuglicu uprit palcem o ribez
11. kuhat u kipucpj vodi (sa uljem i soli) i kad njoki isplivaju na povrsinu, stavit u tecicu
naravno da bi bili idelani uz pasticadu, ali kako nisam nasla pravi komad mesa za pasticadu danas, moram sutra u potragu. po receptu kojeg iman pasticada mise treba 3 dana namakat u kavasini i zacinima, tako da bi u ponediljak mogla napokon imat pasticadu sa njokima :)
njoki se daju super zamrznit, samo i poslagajte na pek papir (da se ne dodiruju) i kad se smrznu parcelirajte ih u kesice. a kome se neda previse tramakavat, taj moze preskocit korak 8., 9. i 10
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentar:
ja ih obožavam uz razne umake većinom mesne ih spremam
Objavi komentar