ponedjeljak, 16. ožujka 2009.
pita od krusaka i cokolade
prhko tjesto
250 g brasna
125 g masla
1 zumanjac
60 g secera
prstohvat soli
malo mlika
1. smiksat secer, maslo zumanjac i mliko te dodat brasno. sve skupa dobro umisit
2. kalup za pite (moze i za torte) namastit. razvaljat tjesto i stavit ga u kalup
3. ostavit 30 minuta u frizideru
4 kruske
1. kruske ogulit i izvadit kostice
2. isickat na malo vece kocke
za cokoladni dio
250 ml mlika
4 zlice secera
125 g tamne cokolade(60% kakaoa)
4 zumanjka
4 bjelanjka
1. dobro smiksat zumanjke i secer
2. dodat mliko i sve skupa stavit misat na banjamariji (vodenoj kupelji) dok se ne ugrije
3. kad se krema zagrijala dodajte cokoldau i mjesajte dok se ne pocme zgusnjavat (imajte strpljenja,)
4. maknite posudu sa kremon sa vodene kupelji
5. stucite bjelanjke i dodajte ih u cokoladnu kremu (brzo promjesajte)
6. na tjesto poslozite kruske a preko toga stavite kremu od cokolade
7. pecite u zagijanoj pecici na 180 oko 4o minuta
8. ostavite da se ohladi i tek nda rezite
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentar:
stvarno nisam probala ovu kombinaciju krušaka i čokolade, no sviđa mi se svaka takva i slična kombinacija jer meni sve paše s čokoladom :)
Objavi komentar