nedjelja, 15. ožujka 2009.

sirnice III. dio



500 g brasna
200 g secera
150 g masti
2 jaja
1 zumanjac
2 vanila secera
naribane korice 1 narance
1 kvasac
2 zlice arome za sirnice
2 zlice proseka
1 zlicica maraskina
1 dcl mlika
na vrh noza safrana
1 jaje za premazivanje
krupni secer

1. u mlako mliko dodat zlicicu secera i razmrvit kvasac. pustit da naraste
2. pomisat sve sastojke (mikser to radi za mene) oko 15 tak minuta
3. stavit na radnu povrsinu i misit, ako je tjesto previse vlazno dodat jos malo brasna
4. odvojit na dva djela, i stavit na lim (oblozen pek papirom)
5. pustit da se dize 5-6 sati
6. nozem napravit kriz ili znak mercedesa ( lol )
7. pecicu zagrijat na 50 C i stavit sirnice 15 minuta da se dizu)
8. povecat temp na 170 i pec 30 minuta
9. izvadit sirnice, premazat ih jajem i posut secerom
10 vratit u pecicu i pec jos 15tak minuta

i ove sirnice su se ka sve ostale smazale uz toplo mliko. nisu spuzvaste, nego malo tvde- a to ja volim. idemo dalje....

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails