četvrtak, 26. ožujka 2009.
sirnica IV. dio
nasla sam recept na netu i nisam bas bila zadovoljna, pa sam ga malo vise prominila. OPET nisam imala dovoljno obicnog brasna pa sam stavila malo integralnog. sirnicu sam napravila navecer i nisam je ostavila da se dugo dize, modza sve skupa sat vrimena. muz je bija gladan pa sam je ispekla. nije se previse digla, ali je bila preukusna! pretpostavljam da bi bila jos bolja da se preko noci dizala.
480 g brasna
50 g integralnog brasna
150 g secera
160 g masti
2 zlicice proseka
mrvu soli
150 mlakog mlika
1 jaje
2 zutanjka
1 kocka svjezeg kvasca
1 zlicica arome za sirnice (ako nemate stavite 2 zlice kruskovace)
bjelanjak
secer u kocki
brasno za posipanje
1. u toplo mliko dodajte zlicu secera i izmrvite kvasac. ostavite 10 minuta da naraste
2. pomisajte sve sastojke mikserom pa dodajte mliko. misajte dok se sve ne poveze
3. pospite radnu povrsinu sa brasnom i misite tjesto 10tak minuta
4. ostavite sirnicu da se dize (najbolje preko noci) sat vremena
5. zagrijte pecicu na 170C, zarezite sirnicu i stavite je pec 40 minuta
6. izvadite sirnicu, premazite je sa bjelanjkom i pospite po njoj secer, nek se pece jos 10tak minuta
Oznake:
slatko tradicionalno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar