ponedjeljak, 22. prosinca 2008.
biscotti od mendula
150 g secera u prahu
150 g brasna
100 g mljevenih mendula
100 g mendula
2 jaja
1 mahuna vanilje
1/4 zlicice cimeta (po zelji)
1 zlica praska za pecivo
1. zagrijat pecicu na 180C. na suhu tavicu stavit mendule (srednji plamen), dok ne pocmu pucketat (treba ih se svako malo mjesat da ne izgore). pecee mendule isickat nozem
2. secer, jaja, unutrasnjost vanilje (i cimet) mjesat oko 5 min, da postane kremasto
3. pomisar brasno, prasak za pecivo, mljevene bajame i przene bajame
4. dodat jaja i suhu smjesu i pomisat.
5. na skrovadu stavit pek papir i dodat tjesto (tjesto je jako ljepljivo pa ga mozete stavit na pek papir zlicom, ili smocit ruke, malo ga oblikovat i stavit na papir)
6. pec 40 minuta na 180C. izvadit tjesto i otkidat ga na fetice (oko pola cm debljine)
7. pec jos 15 minuta dok n postanu hrskavi. pazite da ne uhvate previse boje.
ovo vam se desi kad istodobno pecete kolace i pisete po forumu :rolleyes:
biscotti dugo mogu trajat, samo ih stavite u kakvu kutiju. a osim mendula mozete stavit orahe, ljesnjake, kikiriki, suvice, brusnicu, cokoladu... ma sta god volite!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar