srijeda, 17. prosinca 2008.

ruzice


dizano tjesto:

1/2 svjezeg kvasca
1 dcl vode ili mlika
1 zlica secera
150 g margarina (sobne temperature)
250 g brasna

1. u toplo (ne smi bit vruce) mliko (ili vodu) dodat zlicu secera razmrvit kvasac. pustit 15tak minuta.
2. brasno, margarin i kvasac povezat mikserom, a zatim stavit na pobrasnjenu radnu povrsinu i umisit glatko tjesto (ako je potrebno dodat brasna)
3. pustit da se dize 1 sat



za nadjev:

2 bjelanjka
50 g bajama
50 g ljesnjaka
100 g secera
50 g naribane cokolade za kuhanje
1/2 zlicice cimeta

1. stuci bjelanjke sa prstohvatom soli, kad je bjelanjak cvrst dodat secer i miksat 4-5 minuta.
2. pomjesat bajame, ljesnjake, cimet i cokoladu
3. pomisane sastojke dodat u bjelanjak



4. razvaljat tjesto i premazat nadjevom.
5. zarolat u roladicu i rezat na fete. svaku ruzicu oblikovat u krug (pri rezanju se malo spljosti) i stisnit medu dlanovima
6. stavit na pek papir i pec 15 u zagrijanoj pecici na 180C
7. posut secerom u prahu


Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails