srijeda, 17. prosinca 2008.
ruzice
dizano tjesto:
1/2 svjezeg kvasca
1 dcl vode ili mlika
1 zlica secera
150 g margarina (sobne temperature)
250 g brasna
1. u toplo (ne smi bit vruce) mliko (ili vodu) dodat zlicu secera razmrvit kvasac. pustit 15tak minuta.
2. brasno, margarin i kvasac povezat mikserom, a zatim stavit na pobrasnjenu radnu povrsinu i umisit glatko tjesto (ako je potrebno dodat brasna)
3. pustit da se dize 1 sat
za nadjev:
2 bjelanjka
50 g bajama
50 g ljesnjaka
100 g secera
50 g naribane cokolade za kuhanje
1/2 zlicice cimeta
1. stuci bjelanjke sa prstohvatom soli, kad je bjelanjak cvrst dodat secer i miksat 4-5 minuta.
2. pomjesat bajame, ljesnjake, cimet i cokoladu
3. pomisane sastojke dodat u bjelanjak
4. razvaljat tjesto i premazat nadjevom.
5. zarolat u roladicu i rezat na fete. svaku ruzicu oblikovat u krug (pri rezanju se malo spljosti) i stisnit medu dlanovima
6. stavit na pek papir i pec 15 u zagrijanoj pecici na 180C
7. posut secerom u prahu
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar