četvrtak, 5. ožujka 2009.
lazanje od povrca
lazanje po potrebi
povrce:
1 velika konzerva pelati
500 g karote
400 g bizi
2 konzerve kukuruza
sol papar
2-3 zlice maslinovog ulja
1. na maslinovom ulju dinstat 5-6 minuta povrce, te ga poparit i posolit
2. dodat pelate i kuhat sa otvorenim poklopcem 25 minuta na srednjoj vatri
besamel:
4 velike zlice masla
4 zlice brasna
1 litra mlika
sol
papar
muskatni orascic
250 g gaude
50 g parmezana
1. na otopljeni maslac dodat brasno, cim se naprave grudvice dodat malo mlika i dobro promisat, a onda dodat svo mliko. (ako su slucajno ostale grudvice od brasna, stapni mikser ce to rjesit.)
2. kad se mliko dobro zagrije dodat parmezan, gaudu, sir, papar i muskatnog orascica.
3. pustit da se kuha na rednjoj vatri dok se ne zgusne
- u namascenu posudu poslagat lazanje pa prelit sa povrcem pa preko toga besamel pa opet lazanje. neka zasnji red budu lazanje a preko njih treba prolit besamel. pec na 180C, prvih 30 minuta prekrijte lazanje alu folijom, a ostatak vrimena neka se peku bez alu folije.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentar:
ej nina :) hvala na komentaru! greskom sa izbrisala komentar umisto da ga objavim- jos se ucim oko bloga, a i mrvu sam smotana :)
meni su lazanje stvarno drage! i volim ih i tople i hladne, i od povrca i mesa... jedino nisam nikad radila neku riblju varijantu lazanja. imas li ti kakav dobar receptic?
Objavi komentar