petak, 6. ožujka 2009.

polpete


500 g mlivenog mesa
1 mala kapula
3 komada luka
krusnih mrvica
2 jaja
sol
papar
pola vezice petrusimula
ulje za frigat

1. dobro usitnit luk, kapulu i petrusimul i dodat u mliveno
2. dodat jaja, i posolit i poparit
3. u smjesu meso dodavat krusne mrvic (oko 1 case od 250 ml)
4. sve dobro zgnjecit rukama
5. oblikovat polpete
6. frigat na ulju na laganoj vatri dok ne uvati boju

uz to super ide pire, jaje naoko ili neko leso povrce. a ako ostane koji komad za veceru samo uvalite polpetu u bublicu (pecivo) namazite malo snefom i stavite list salate- mljac!

2 komentara:

Anonimno kaže...

Super,ali luk i kapula je isto ? Da nisi mislila češnjak? 1:3

Sanja kaže...

je je, meni je luk češnjak, a kapula luk. zato sam i stavila rjecnik stranih rjeci na blog :)

Related Posts with Thumbnails