petak, 26. prosinca 2008.
usecerena korica raznoraznih agruma
korica agruma (limuna, narance, grejpa)
oko 1,5 kg secera
voda
1. ogulite agrume i narizite koru
2. 5-6 dana ih namacite u vodi, i svaki dan mjenjajte vodu
3. dobro procidite korici i kuhajte dok ne omeksa (oko 45 minuta)
4. izvazite koricu je i dodajte istu kolicinu secera i vode koliko imate i korice (omjer voda:korica:secer 1:1:1)
4. kuhajte dok korica ne postane "staklenasta" tj. prozirna (oko 1 sat)
5. dobro ocidite koricu, i uvaljajte u secer
6. rasporedite po pek papiru, nemojte stavljat previse korice jedna na drugu jer se nece osusit dobro
7. susite 2-3 dana
Oznake:
slatko tradicionalno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentar:
ovo mi je trebalo, hvala!
Objavi komentar