10 bjelanjaka,30 dkg secera i 1 zlicu octa lagano miksati.pei u vecoj tepsiji u papiru za pecenje i na njega isjeckati 10- 15 dkg narezanih ljesnjaka.susiti na temperaturi 100-150 stupnjeva cca 45-1 h (zavisi o jacini pecnice)
prije pecenja:
poslije pecenja:
10 zumanjaka izraditi sa 15 zlica secera,pa 3 pudinga od vanilije umjesati sa 5 zlica gustina.tu smjesu skuhati u litru u pol mlijeka.kad se ohladi dodati 1 magrarin te podjeliti kremu u 2 djela.u jedan dio staviti 10 dkg otopljene cokolade.
zuta krema:
crna krema:
na peceni biskvit staviti zlicu (za sladoled..ili obicnu jusnu) tamne pa zlicu svijetle smjese i tako redom naizmjenice....izmedu kugli nakapati glazuru od 3 rebra cokolade i 10 dkg margarina.
eto ovako to treba izgledat:
nakon toga lagano zagladit da sve bude ravno i na to stavit pola litre tucenog vrhnja i po njemu isarati tockasto preostalu glazuru od cokolade
kolac u presjeku:
p.s. provala sam kolac prije uru vrimena (meli ga donila na kavicu) ODLICAN he!
srijeda, 26. studenoga 2008.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar