srijeda, 19. studenoga 2008.
rafioli (fjaka)
Tijesto:
70 dag glatkog brasna
6 zumanjaka
3 zlice secera
2 kesice vanilija secera
malo soli
sok 1 narance
18 dag masla
zlica ruma
2 dl mlika
Nadjev:
0,5 kg bajama (pola poprzenih, pola sirovih)
40 dag secera
3 vanilija secera
sok pola narance
zlica kakaa
1 dl ruma
7 dag masla
6 bjelanjaka
Zamisit tijesto. Ostavit ga u frizideru dok radite nadjev.
Samlit bajame (i przene i sirove), dodati sve ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Razvaljati tijesto i izrezati ga u krugove (casom ili drugom stranom kalupa za rafijole). Svaki ikrug staviti u kalup, u sredinu staviti zlicicu nadjeva i preklopiti. Peci na 165 stupnjeva dok malo ne porumene. Po zelji posuti secerom u prahu.
Oznake:
slatko tradicionalno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar