petak, 7. studenoga 2008.
Dossy torta (vista)
Sastojci: 6 jaja, 1 maslac (25dag), 25dag mljevenih oraha, 25dag kristal šećera
Glazura: 15 dag čokolade, 1/2 šalice slatkog vrhnja
Priprava: U jednu posudu za miksanje staviti žumanjca, a u drugu bjelanjca. Prvo izmiksati bjelanjca, a zatim žumanjca zajedno sa ećerom. Potom se žumanjcima doda maslac, mljeveni orasi i čokolada (količina po želji; ja stavila 3 reda) te na kraju snijeg od bjelanjaca. Kad je smjesa gotova, izlije se u kalup za tortu. Zatim se stavi u pećnicu i peče oko sat vremena na srednjoj temperaturi (oko 150 stupnjeva).
Glazuru pripremiti tako da se čokolada rastopi na laganoj varti i na kraju umuti slatko vrhnje.
Za tortu je najbolje da prenoći na hladnom, a glazura se priprema prije posluživanja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar