srijeda, 19. studenoga 2008.
mikado torta (meli)
BISKVIT:
2 jaja
100g margarina
100g secera
100g brasna
1 prasak za pecivo
10g kakaa
NADJEV:
500g smrznutog sumskog voca (ja stavim sta imam..visnje..)
3 jusne zlice secera
0,5 l slatkog vrhnja (ja koristim iskljucivo dukat..nikakve hople ni slicne umjetniše)
1 vanil secer
1 maskarpone
2 jaja
GLAZURA:
200g cokolade s rizom
10g margarina
0,5 l slatkog vrhnja
pa krenimo....
mikserom mjesati magrarin sa secerom i dodati jaja,kada je homogeno umijesati brasno,kakao i prasak za pecivo
kalup za torte nauljiti i na dno staviti papir za pecenje izrezan u obliku kruga..staviti biskvitnu smjesu u kaplup i peci na 180 stupnjeva cca 40 min (zavisi od pecnice..ja pecem 30)
prije pecenja:
nakon pecenja:
biskvit ohladiti,izvaditi iz kalupa i staviti na pladanj za tortu i obloziti ga obrucem kalupa od torte
biskvit natopite sa sokom koje je voce pustilo (u mom slucaju visnje...bilo je u njima soka),odmrznuto sumsko voce rasporediti po biskvitu
umiksati saltko vrhnje i maskrapone,jaja,secer i vanilin secer...mjesati dok ne postane cvrsto pa ga rasporediti po vocu
umutiti slag posebno...a cokoladu i margarin na pari rastopiti (ja to na laganoj vatri)
idodati lagano u slag...promjesati sa zlicom ne mikserom i izliti preko torte
nakon toga tortu staviti u frizider na cca 3 sata i nakon toga skinuti kalup....
tortu treba svakako provat! fenomenalna je!!! poila sam fetu torte za manje od minute :D
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar