četvrtak, 22. siječnja 2009.
integralna pizza
za tjesto za 3 okrugle pizze:
400 g integralnog brasna
300 g ostrog brasna
3 dvl mlake vode
2 velike zlice soli
3 zlice maslinovog ulja
1 svjezi kvasac
1 dcl mlake vode + 1 zlica cukra
+ brasno za radnu povrsinu
1. pomisat zlicu cukra, 1 dcl mlake vode i kvasac. pustit 15 min da se razmnozi
2. pomisat prasno, sol i ulje
3. u brasno, dodat kvasac i vodu
4. obradit tjesto spiralnim nastavcima za mikser
5. pobrasnit radnu povrsinu i misit tjesto dok se ne prestane lipit
6. stavit u posudu i cekat da naraste duplo (ja sam ostavila preko noci)
7. nauljit formu za pizzu, razvaljano tjesto stavit na formu i dodat sastojke po zelji
8. pec na 220 C dok donja strana pizze lafano ne porumeni
za sug od poma:
1 pelate (smiksat)
2 zlice maslinovog ulja
sol
malo cukra
papar
1. kuhat 45 min na laganoj vatri.
2. pazite da ne presolite, rade nakon kuhanja dodajte jos malo soli
za veg pizzu:
blitva
gljive
za mjesanu:
sir
sunka
gljive
oregano
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
1 komentar:
Objavi komentar