subota, 31. siječnja 2009.
rokova torta za 1. rodendan
biskvit:
6 jaja
150 g secera
1 kesica vanilin secera
140 g brasna
30 g gustina
30 g kakaa
30 g ulja
1. odvojit zumanjke od bjelanjka, pomisat kakao i ulje
2. pjenasto tuc zutanjke i secer
3. napravit cvrsti snjeg od bjelanjaka
4. u zutanjke i secer dodat bjelanjke, sve skupa dobro smiksat
5. u smjesu dodat brasno i ulje sa kakaom
6. stavit tjesto u zamasceni kalum (ili na dno pek papir) i pec 40 min na 190C
7. pustit da se ohladi i presic na 3 djela
krema od sira:
500 g svjezeg sira
4 dcl slatkog vrhnja
100 g secera
1 mahuna vanilje
1 velika limenka kompota od bresaka
2 kesice zelatine
1. stuc slatko vrhnje
2. pomisat sir, secer i vanilju, dodat slatko vrhnje
3. pomisat zelatinu sa 8 zlica vode i pustit da nabubri, lagano je otopit na vati (nesmi zakuhat!)
4. u vrucu zelatinu dodat 3-4 zlice smjese od sira i pomisat
5. zelatinu dodat u sir i dobro pomisat
6. iscidit breskve i isickat ih na kokice
7. pomisat sa sirom
krema od cokolade:
200 g cokolade
3 dcl slatkog vrhnja
1 mala limenka bresaka
1 slagfix
1. rastopit cokoladu i pustit da se ohladi na sobnu temperaturu
2. stuc slatko vrhnje sa slagfixom i dodat cokoladu
3. isickat breskve i dodat u kremu od cokolade
- na prvi dio biskvita stavit kremu od sira, pa biskvit pa kremu od cokolade
- ukrasit slatkim vrhnjem, breskvama ili cokoladom
ja sam zadnju koru premazala mermeladom od marelica, pa stavila sliku od tomice- a sta cu kad je roku tomica najdrazi crtani :) ja sam sritna sta sam svome ditetu napravila prvu rodendansku tortu. mozda ne izgleda ka neka kupljena i profesjonalno ukraseno torta, ali je od srca!
za drugi rodendan ce bit jos bolja!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar