ponedjeljak, 19. siječnja 2009.
rizot od povrca
1 poriluk
100 g bizi
100 g kukuruza
2 mrkve (na kockice)
1 poriluk (na kolutice)
500 g sampinjona (isickanih na fete)
1 zlica maslinovog ulja
3 solje (od 1 dcl) rize (oko 240 g)
2 mala masla
3-4 zlice svjeze naribanog parmezana
sol
papar
1. na maslinovom ulju prodinstat poriluk i mrkvu 7-8 minuta
2. dodat bize, kukuruz i gljive.
3. kad gljive puste vodu, dodat rizu i misat dok ne pokupi svu tekucinu
4. dodat 6 dcl vode (tj. duplo od kolicine rize), popaprit, posolit
5. kuhat sa poklopcom, na jakoj vatri dok ne uzavre
6. kad uzavre maknit poklopac i nastavit kuhat na srednjoj vatri dok riza ne bude gotova
7. maknit sa vatre, dodat maslo i parmezan. ostavit poklopljeno 10 min da odstane
kod rizota je jako vazna vrsta rize, doma ne volimo kad nam se od rize napravi kasa. svako zrno mora stat za sebe.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar