srijeda, 7. siječnja 2009.

svedanka (vista)





Sastojci:
5 jaja
15dag šećera

10dag štaub šećera
10-15dag oraha
10-15dag grožđica (rum)
1-2 žlice brašna
10dag čokolade
15dag masla

šlag

Biskvit: Istući 5 bjelanjaka te dodavati 15 dag šećera. Kada je to čvrsto dodati 10-15 dag sjeckanih oraha, 10-15 dag grožđica ranije

umoćenih u rum te 3 dag (1-2 žlice) brašna. Škrovadu prije namazati. Sve peći na laganijoj temperaturi (130-150 stupnjeva)
20tak minuta, dok ne porumeni po vrhu.

Krema: Istući 5 žumanjaka sa 10 dag štaub šećera; to staviti na vatru i dodati smjesi 10dag čokolade. Mješati dok se čokolada
ne otopi. Posebno istući 15dag masla (1/2) i nakon što se krema ohladi sjediniti je sa maslom.

Sa kremom filovati biskvit koji je uzduž prepolovljen. Možete ukrasit sa šlagom.

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails