srijeda, 7. siječnja 2009.
svedanka (vista)
Sastojci:
5 jaja
15dag šećera
10dag štaub šećera
10-15dag oraha
10-15dag grožđica (rum)
1-2 žlice brašna
10dag čokolade
15dag masla
šlag
Biskvit: Istući 5 bjelanjaka te dodavati 15 dag šećera. Kada je to čvrsto dodati 10-15 dag sjeckanih oraha, 10-15 dag grožđica ranije
umoćenih u rum te 3 dag (1-2 žlice) brašna. Škrovadu prije namazati. Sve peći na laganijoj temperaturi (130-150 stupnjeva)
20tak minuta, dok ne porumeni po vrhu.
Krema: Istući 5 žumanjaka sa 10 dag štaub šećera; to staviti na vatru i dodati smjesi 10dag čokolade. Mješati dok se čokolada
ne otopi. Posebno istući 15dag masla (1/2) i nakon što se krema ohladi sjediniti je sa maslom.
Sa kremom filovati biskvit koji je uzduž prepolovljen. Možete ukrasit sa šlagom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar