petak, 2. siječnja 2009.
piletina i krumpir - varijacije
marinirana piletina sa pireom
piletina:
400 g fileta
1/2 kapule
1 zlica slatke crvene paprike
pola zlicice soli
malo papra
3 zlice maslinovog ulja
grancica ruzmarina)
1. piletinu istuc batom za meso, marinirat sa zacinima i ostavit 3 sata u frizideru
2. sa piletine maknit kapulu i ruzmarin pa ispec na dobro zagrijanoj gril tavi (ulje nije potrebno)
pire:
5-6 srednjih krumpira
2 zlice masla
1 jaje
mlika po potrebi
sol
1. u slanoj vodi skuhat krumpir (na kockice)
2. kad se skuha iscidit svu vodu i maknit sa vatre.
3. krumpir zgnjecit, dodat jaje, maslo i mlika po zelji
4. pire vratit na vatru na 2-3 minute (da se termicki obradi jaje)
uz to servirat salatu po zelji
pohana piletina sa leso krumpirom i gljivama
piletina:
400 g piletine marinirat kao i u gornjem primjeru
3 jaja
mrvice
1. piletinu umocit u zbaceno jaje, pa u mrvice, i postupak ponovit
2. frigat u ulju dok ne dobije zlatno smedu boju
krumpir
5 krumpira
sol
maslinovo ulje
1. krumpir kuhat u kori (ako niste sigurni jeli krumpir kuhan, zabijte u njega ostri noz. ako krumpir sklizne sa noza krumpir je gotov)
2. isickat na kockice, posolit i zalit maslinovim uljem
gljive:
1/2 kapule
250 g gljiva
1 vrhnje za kuhanje
1 poma
1 zlica maslinovog ulja
basilike ili petrusimula
spl papar
1. na maslinovom ulju zazutitkapulu, dodat gljive i isickanu pomu.
2. posolit i poparit i cekat dok skoro sva tekucina ne ispari
3. dodat vrhnje za kuhanje i pustit da kuha 5 minuta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar