četvrtak, 8. siječnja 2009.

varivo od crvene lece i povrca




250 g crvene lece
2 mrkve (na kockice)
1 poriluk
2 krumpira
1 dimljena kobasica
1 obicna kobasica (narodna, kranjska ili po zelji)
1 zlica pesta (usitnjeni luk, petrusimul i slanina)
2 zlice maslinovog ulja
sol
papar
2 -3 lovorova lista

1. u tecu stavit maslinovo ulje, porluk i mrkvu i malo posolit
2. nakon par minuta dodat lecu, krumpir, lovorov list i papar
3. kad povrce omeksa (oko 20 min kuhanja, crvena leca se brzo skuha) dodat zlicu pesta i nasickane kobasice, kuhat 5 min i posolit po potrebi (pest i kobasice su slane, tako da obavezno treba provat varivo prije soljenja)
4. ostavit da odstoji 10 min

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails