petak, 9. siječnja 2009.
manistra sa lignjunima
800 g lignjuna (isickanih na kolutice)
1 male pelate (moze vec isickan)
5 slanih srdela
1 kapula
4 komadica luka
bazilike ili petrusimula
2 zlice maslinovog ulja
1 zlica konserve
sol
papar
400 g manistre
1. na maslinovom ulju zazutit kapulu i luk (pazit da ne uvati puno boje, jer ce luk bit inace gorak)
2. doda lignjune i kuvat na najjacoj vatri 5 minuta uz povremeno mjesanje
3. dodt slane srdele, konservu, pelate, nasickane bazilike, papar i malo soli
4. kuhat dok sug ne postane malo gusci (15 min)
5. skuvat manistru po uputama
6. polit sug po manistri
Oznake:
manistra,
plodovi mora
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar