utorak, 27. siječnja 2009.
varivo od lece
2 mrkve
2 krumpira
1 kapula
300 g lece
1 velika zlica konserve
2 kobasice (moze i hrenovke, ali lipse je kad je bar 1 kobasica dimljena)
sol
papar
maslinovo ulje
2-3 lovorova lista
1. zazutit kapulu i mrkvu na maslinovom ulju
2. dodat lecu, zacine, lovor, krumpir i vodu
3. kad je leca gotova dodat zlicu konserve i nasickane kobasice
4. maknit sa vatre, i pustit da odstane 10 minuta
ako je varivo glavno jelo, onda po osobi ide 150 g mahunarki. dio lece se moze zamjenit sa orzom (jecmom) ili nekom drugom zitaricom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Broj komentara: 5:
Super, jednostavno a jako fino.
Hoce li uskoro koji dobar recept za pašticadu ukrasit ovaj blog :)
pasticadu nikad nisam radila... ali sam toliko samouvjerena da znam da bi mi ispala savrsena :)
mogla bi sljedeci tjedan pasticadu i njoke... treban samo nabavit dobro meso u svog mesara...
Bravo, jedva cekam !
Cekamo recepte dalje, ovo je zatisje pred buru ili ?????
ma bit ce recepata. veceras radim rafaelo kuglice, sutra zapeceno povrce... moga bi past i strudel od sira (mislim se bili vukla kore sama, nisam davno...) cekam da se skupi par receptica :)
iden sad radit popecke od blitve... sutra ce bit 3 nova recepta!
Objavi komentar