petak, 2. siječnja 2009.
riblja juha
800 g ribe za juhu (mol, sampjer ili misanca)
4 mrkve
3 komada luka
1 kapula
3 krumpira
selena u listu
1 zlica maslinovog ulja
5-6 zrna papra
sol
1. povrce i ribu ocistit, stavit u tecu i zalit vodom, posolit
2. kuhat dok se krumpir i mrkva ne skuhaju
3. procidit juhu i ocistit ribu
4. dodat nasickan krumpir i mrkvu u juhu
ili
4. ocistit ribu, i sv pasirat stapnim mikserom da se dobije gusta juha
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
2 komentara:
nije li ti šteta mikserom derat po finoj bijeloj ribi? meni je ukusnije kad se riba očisti pa se komadići veličine zalogaja vrate u juhu.. inače blog ti je stvarno super, samo tako nastavi
vecinom dio ribe propasiram sa juhom, a dio ostavim sa komadicima. ali kako je mali ima samo 1 godinu kad se ovaj receptic stavlja onda se sve miksalo. i meni je inace draze kad se ima sta osjetit pod zubom.
hvala :)
Objavi komentar